Ez a madridi lakás inkább a művészi világnak szól, de azért nekünk is nagyon tetszik

Építészet | Utoljára szerkesztve: 2020. 03. 04.

Az építészeknek és a lakberendezőknek nem volt egyszerű dolguk, amikor a két műgyűjtő tulajdonos igényeit kellett összegyúrniuk és egy olyan otthonos lakást kialakítaniuk, mely galériaként is tökéletesen funkcionál.

A falakat fehérre festették, a nyers betonszerkezet tartóoszlopait a falba rejtették, a szekrényekkel és a tárolókkal szintén játszadoztak, ahol tudták multifunkcionálisan elrejthetővé alakították ki.

Így minden, a lakásban „kiállított” tárgy neutrális térben értelmezhető: elegáns és stílusos megoldás ez a gyorsan kiejthető nevű Cristina Domínguez Lucas y Fernando Hernández-Gil Ruano építészeitől.

Az ötvenes években elterjedt betonszerkezetes lakóházak sajátosságát ötvözték a modernista és letisztult befektetői igényekkel, és ennek eredménye lett ez a 200 nm-es ingatlan, ami egyben műgyűjteményeknek is otthont adó galériaként is funkcionál.

Természetesen felmerülhet a kérdés, hogy ha a tulajdonosok befektetési céllal alakították át az ingatlant és saját műgyűjteményüket is a berendezés részeként helyezték el, akkor egy hosszú távú bérbeadás során, hogyan óvhatják meg az értékes tárgyaikat.

Ilyen esetekre is megfelelő, ha egy lakáskezelő cég szolgáltatásait vesszük igénybe, így van aki “vigyáz” értéktárgyainkra távollétünkben is.

 

Amennyiben Budapesten szeretnénk hosszú távon kiadni lakásunkat, akkor a Nyolcas.com tapasztalt csapata az, aki megtalálja az igényes bérlőket és tehermentesíti a bérbeadókat.

HA tetszett a cikk, akkor lájkolj minket és oszd meg másokkal is:

 
Ez az ukrán lakás olyan, mintha egy 5 csillagos hotel lenne »