Így öltöztesd fel fillérekből kreatívan a lakásodat az ünnepekre!

Inspiráció | Utoljára szerkesztve: 2018. 11. 11.

Az órák megállíthatatlanul karácsony felé ketyegnek; igen, még csak novembert írunk, de kettőt pislogsz és mindjárt december lesz (tapasztalatból mondjuk). Szintén tapasztalatból tudjuk, mennyire elkezd az ember kapkodni a karácsony előtti utolsó hetekben; ajándékok, felhalmozódott munka vagy épp a lakásunk kicsinosítása. Az utóbbit igazából már most könnyen elkezdheted, ráadásul kreatív és pénztárcakímélő megoldásokkal!

Budapesti lakáskezelő cégként tudjuk, mennyire fontos egy lakáskiadásnál az a hangulat, amit a leendő bérlő beleérez az új ingatlanba.

Legtöbbször nem csak a praktikus szempontok dominálnak, hanem azok az apró kis részletek, kiegészítők, melyektől egy lakás nem csak lakás, hanem már azonnal látni benne az otthont is. Ugyanígy te sem biztos, hogy igazán érzed a közelgő ünnepi hangulatod, ha a lakásod semmit sem sugall belőle – pedig lehet, hogy a lelkedet is sokkal meghittebb frekvenciára hangolhatnád, ha néhány egyszerű és könnyű módszerrel belopnád az ünnepi hangulatot az otthonodba!

Festett tobozok

Miriádszámra hevernek a tobozok az utcán a tél hírvivőiként ingyen és bérmentve: vigyél haza pár tucattal és indulhat a kreatívkodás! Aranyra, ezüstre vagy épp mélyzöldre festve, majd szép szalagon fellógatva tökéletes dekorációs elemek lesznek az otthonodban – méghozzá egy filléredbe sem került és még levelet sem hullajtanak, hanem szépen veled maradnak az ünnepekig.

Gyertya á la fahéj

A téli hangulatnak nem csak látványelemei, hanem illatai is vannak; ha a kettőt ötvöznéd, akkor van egy aranyos tippünk. Pár gyertyát tekerj körbe fahéjrudakkal; szépen festenek és a fahéj meghitt téliességének illata fogja belengeni a lakásod.

Saját télies potpourri

Egy-egy tál téliesen összeválogatott potpourri instant karácsonyi hangulatot varázsol bármilyen asztalra! Használj cukrozott narancsszeleteket, fahéj- és vaníliarudakat, gesztenyét, tobozt, bogyós terméseket, leveleket, száraz virágokat, fenyőágakat a tökéletes hatásért.

Még több illat

Jól bevált tipp, hogy narancsokba szurkálj kreatív mintázatokban szegfűszeget, majd akaszd fel egy-egy helyiségben – a téli aromák garantáltak! De ugyanígy készíthetsz cukrozott narancsszeletes függőket damillal: egy-egy narancs közé iktass be egy fahéjrudat is.

Masnik és koszorúk

Végül pár aranyos piros-zöld-arany masni egy-egy ajtón és ablakon, a konyhai szekrényeken vagy épp a hűtőn már a kora reggeli kávézás közben azonnal egy kis ünnepet csempész a szürkületbe (plusz szinte semmibe sem kerül). És egy végső tipp: készíts saját adventi koszorút! Igaz, gyönyörűeket lehet kapni készen is, de a saját koszorúnak hidd el, megvan a saját varázsa.

Karácsonyvárásra fel!

Amennyiben Budapesten szeretnénk hosszú távon kiadni lakásunkat, akkor a Nyolcas.com tapasztalt csapata az, aki megtalálja az igényes bérlőket és tehermentesíti a bérbeadókat.

HA tetszett a cikk, akkor lájkolj minket és oszd meg másokkal is:
Ez az ukrán lakás olyan, mintha egy 5 csillagos hotel lenne »