Miért is pörögnek ennyire a budapesti panelek az ingatlanpiacon? - ingatlan bérbeadás - lakáskiadás - NYOLCAS.COM - Budapest

Miért is pörögnek ennyire a budapesti panelek az ingatlanpiacon?

Otthon | Utoljára szerkesztve: 2022. 11. 20.

Megvizsgáltuk, hogy a folyamatosan emelkedő ingatlanárak hogyan befolyásolták az utóbbi években a panellakások iránti keresletet.

az utóbbi években a panellakások iránti keresletet. - ingatlan bérbeadás - lakáskiadás - Budapest - NYOLCAS.COM

Az ár az egyik legfontosabb tényező, és a panellakások még mindig kedvezőbb áron megvásárolhatók, mint az újépítésű lakások, melyeket sokszor 700 ezer forint/nm ár felett kínálnak.

Az ár az egyik legfontosabb tényező, és a panellakások még mindig kedvezőbb áron megvásárolhatók. - NYOLCAS.COM - Budapest - ingatlan bérbeadás - lakáskiadás

A jó közlekedés sem elhanyagolható. Mivel ezek a panelek többsége főként a kötöttpályás közlekedési vonalak mellé épültek és buszhálózattal is kiválóan megközelíthetők.

Nincsenek váratlan meglepetések, ha egy panellakásba költözünk. Egyik lakás szinte olyan mint a másik, egyik tömb olyan mint a másik. Szinte már mindenki tudja, hogy mire kell számítani, így a felújítási és átalakítási költségek is könnyen tervezhetőek.

a felújítási és átalakítási költségek is könnyen tervezhetőek. - NYOLCAS.COM - lakáskezelés - ingatlan bérbeadás - lakáskiadás - Budapest

Mindenre kell gondolni, például a könnyen bérbe adhatóság is szempont lehet. A drágább és újabb lakásokhoz képest nem sokkal olcsóbban lehet kiadni, a belsőleg jó állapotba lévő, modernizált panellakásokat is. Így befektetésnek is egy jó választás.

Miért is pörögnek ennyire a budapesti panelek az ingatlanpiacon? - ingatlan bérbeadás - lakáskiadás - NYOLCAS.COM - Budapest

Az utóbbi években fejlődésnek induló panel tömbök környezete már más képet mutat mint 20 évvel ezelőtt. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően már nem csak a szabad zöld területek miatt, hanem a modern és kiépült infrastruktúra is plusz pontként szerepel a „panelrengeteg” mellett.

akár egy ilyen lakásban saját otthont vagy bérbe adható befektetést találhat. - NYOLCAS.COM - lakáskezelés - kiadó lakás - Budapest - ingatlan bérbeadás

Természetesen még sok szempontot lehetne említeni, de egy biztos. Akinek nincsenek alapvető előítéletei a panelekkel kapcsolatban, az akár egy ilyen lakásban saját otthont vagy bérbe adható befektetést találhat.

Amennyiben Budapesten szeretnénk hosszú távon kiadni lakásunkat, akkor a Nyolcas.com tapasztalt csapata az, aki megtalálja az igényes bérlőket és tehermentesíti a bérbeadókat.

HA tetszett a cikk, akkor lájkolj minket és oszd meg másokkal is:

 
Ez az ukrán lakás olyan, mintha egy 5 csillagos hotel lenne »