Nyugodt pihenésre vágysz? Így rendezd be a hálószobát!

Lakberendezés | Utoljára szerkesztve: 2019. 02. 24.

Nemcsak a közösségi terek, mint a konyha vagy a nappali lehet stílusos, hanem a hálószoba is. Sőt, már csak azért sem szabad elhanyagolni, mert ott pihenünk, relaxálunk és alszunk. Pont emiatt már a színválasztásra és a fényforrásokra is nagy gondot kell fordítani. Ideje hát berendeznünk egy stílusos és egyedi hálót, ahol édes a pihenés.

Annak ellenére, hogy napközben nem töltünk túl sok időt ebben a helyiségben, nem kell olyan sterilen és távolságtartóan kinéznie, mint egy kórházi szobának. A hálót egyébként sem feltétlenül kell csak alvásra használnunk: berendezhetünk például egy kellemes olvasósarkot is az ágy mellett. Nyáron egy hűsítő limonádéval, télen pedig egy forró kakaóval és egy pléddel tehetjük még meghittebbé a kikapcsolódást.

A képhez tartozó alt jellemző üres; Nyolcas-com-banner-847x178-2018-03-1.gif a fájlnév

De térjünk is rá az alapokra: a fényforrásokra és a falakra. A megfelelő színválasztásról ebben a cikkünkben írtunk. Ami pedig a világítást illeti, ne használjunk nagyon erős, kék fényt, mert megzavarhatja a békés alvást: az agyunk és a szemünk a nappallal kapcsolja össze. Ezért szokták javasolni, hogy ne telefonozzunk, és ne nézzünk televíziót, vagy laptopot lefekvés előtt, mert ezek az eszközök is kék fényt sugároznak.

A helyiségbe lépve inkább kellemes, meleg fény töltse meg a szobát; főleg az éjjeli lámpáknál fontos a használatuk, hiszen ez zavarja legkevésbé a melatonin termelését, ami ismertebb nevén az alváshormon.

Folytatáshoz kattints ide, és átirányítunk a welcomehome.blog.hu oldalára!

Amennyiben Budapesten szeretnénk hosszú távon kiadni lakásunkat, akkor a Nyolcas.com tapasztalt csapata az, aki megtalálja az igényes bérlőket és tehermentesíti a bérbeadókat.

Címkék

Ez az ukrán lakás olyan, mintha egy 5 csillagos hotel lenne »