Csodás csömöri házra figyelt fel az egyik legnagyobb építészeti portál

Ház | Utoljára szerkesztve: 2018. 11. 19.

A meghitt, kedves és nagyon kontrasztos magyar családi házat nem kisebb oldal, mint az Archdaily méltatja.

Csömörön épült meg idén ez az Architecture Uncomfortable Workshop (AU Műhely) tervezte ház, mely utcafrontról egy átlagos (mondhatni befejezetlen hatást keltő) épület – a csoda bent történik!

A hátsó kertre hat ablak nyílik és egy teraszajtó, a belső tér pedig úgy került kialakításra, hogy az épp gyermeket váró fiatal család könnyedén válaszfalakat húzhasson fel, így szeparálva el az egyelőre teljesen egyterű házból a családi hálót és akár két gyerekszobát is – jelenleg csak a fürdőszoba és egy munkahelyiség került külön szobába.

Budapesti lakáskezelő cégként tudjuk, mennyire fontos, hogy a lakóterek a lakók változó igényeihez szabva tudjanak átalakulni, így külön pluszpontot adunk a csapatnak ezért a kreatív megoldásért.

A hetven négyzetméteres családi házban erősen dominálnak a skandináv letisztultság szelei: a belső terek kicsit olyanok, mintha egy meghitt szaunában ücsörögnénk.

Az utcafronti rideg beton és a benti, melegséget árasztó fa szándékos választás az építészcsapattól: két világot szeparál el a nagyon elütő anyaghasználat és megmunkálás.

Biztosan nem mindenki ízlésébe fér bele ez a fajta, már-már puritán letisztultság, de mi igazán szeretjük és nagyon örülünk, hogy Magyarországon is épülnek ilyen modern nemzetközi építészeti irányokat mutató házak – szóval nagy gratula az AU-nak.

(Fotók: Zoltai András)

Amennyiben Budapesten szeretnénk hosszú távon kiadni lakásunkat, akkor a Nyolcas.com tapasztalt csapata az, aki megtalálja az igényes bérlőket és tehermentesíti a bérbeadókat.

HA tetszett a cikk, akkor lájkolj minket és oszd meg másokkal is:

Itt nézheted meg az összes képet:

Ez az ukrán lakás olyan, mintha egy 5 csillagos hotel lenne »