Hogyan lesz egy átlagpanelből egy modern és fiatalos otthon?

Befektetés | Utoljára szerkesztve: 2023. 01. 27.

Egy átlagpanelből, azaz egy teljesen hétköznapi lakótelepi lakásból kettő dizájn-garzont csináltak, felújították, átépítették, majd hosszútávra, 1 éves szerződéssel 215 ezerért kiadták! E csodálatos dizájn lakás tehát nem csak azért különleges, mert a Nyolcas.com profi albérlet-szakértő csapata egyetlen mezei kétszobás panelből varázsolt kiemelkedő otthont, hanem azért is, mert üzletileg is nagyon megéri egy ilyen megközelítéssel panelbe fektetni.

Nem is olyan régen, aki ügyesen nyúlt hozzá a rövid távú lakáskiadási Airbnb-sztorihoz, az szép megtérülést érhetett el. Hogyan? Elsősorban azok a tehetősebb, agilis kisvállalkozók lettek a nagy nyertesek, akik egy nagyobb lakást alakítottak több apartmanná, sokkal jobb hozamot érve el ezzel, mintha egy-egy garzonnal próbálkoztak volna. Miért? Mert négyzetméterre vetítve egy nagy lakás alapára kisebb, mint egy kicsié, így magasabb lehet a hozam!

Mára azonban a belvárosi bérleti díjak jelentősen csökkentek és nem minden lakás adható már ki. Az igaz, hogy a külvárosban is kisebb visszaesés tapasztalható a bérleti díjakat tekintve, viszont a kis méretű lakásokra egészen élénk kereslet van, ráadásul a panel épületek is közkedveltek már.

A teljes cikket ide kattintva érheted el…

« Kiadnád a lakásod, de nincs kedved bérlőkkel foglalkozni? Ismerd meg a lakáskezelést! Profik segítenek a lakáskiadásban »