Kiadnád a lakásod, de nincs kedved bérlőkkel foglalkozni? Ismerd meg a lakáskezelést!

Ingatlankezelés | Utoljára szerkesztve: 2023. 01. 27.

Itthon kevéssé ismert fogalom a lakáskezelés, pedig Nyugat-Európában már szinte csak így működik a lakáskiadás: cégeken keresztül. Itthon a 2013-as nagy ingatlanpiaci bumm óta nőtt meg az igény rá – és amint meglátod, mi is ez, azonnal megérted, miért annyira király.

A lakáskezelő cégekről röviden és tömören: ha kiadnád hosszútávra a pecód, akkor mindent, de mindent intéznek helyetted – egyes cégek nagyon jutányos áron. Gyakorlatilag a lakás felmérésétől a tökéletes bérlő megtalálásán át a teljes menedzsmentig, beleértve, hogy ők felelnek azért, hogy mindent időben fizessen ki a bérlő és saját szakemberi gárdával javítják meg, ha valami elromlik a lakásodban. Szóval neked cseng a havi bérleti díj és a lakásoddal is tuti minden rendben van úgy, hogy a kisujjadat se mozdítottad meg. Mindezt mondjuk nagyjából havi tízért? Igen.

Kiknek ajánljuk?
Igazából mindenkinek, aki nem airbnb-vel adná ki a lakását, hanem hosszú távra, igényes bérlőknek. Azoknak a lakástulajoknak különösen, akiknek nincs tapasztalata még bérbeadással, nincs ideje, vagy nem akar foglalkozni a lakással, valamint azoknak is, akik távol élnek a kiadott lakásuktól és szeretnék, hogy egy cég mindent biztosítson számukra – beleértve a felelősségvállalást is. Nos, magadra ismertél? Nem is egy pontban? Ha igen, akkor mondjuk is a részletes működést!

A teljes cikket ide kattintva érheted el…

« Interjú a szakértőkkel: vajon felpörög a nyár végére az albérlet piac? Hogyan lesz egy átlagpanelből egy modern és fiatalos otthon? »