Tűpontos tervezéssel használták ki minden centijét ennek a 33 nm-es kislakásnak

Lakberendezés | Utoljára szerkesztve: 2018. 05. 08.

Egyetlen sarkot vagy falrészt sem bíztak a véletlenre az építészek – meg is látszik a lenyűgöző végeredményen!

Kislakásokból luxust kihozni úgy, hogy a végeredmény még praktikus is legyen, nem egyszerű feladat. Nagyon nem. De erre vannak az ingatlanbefektetéssel, építészettel és bútortervezéssel is foglalkozó cégek, akik a lehetetlenben is meglátják a frappáns lehetőségeket. Ahogy ezzel az aprócska, mindössze 33 négyzetméteres moszkvai lakással is történt.

A Studio Bazi építészei aprólékosan megtervezték, hogy a praktikum és az esztétikum mérlegben legyen; ügyes rejtett szekrénysort alakítottak ki, mely elsőre egy szimpla gardróbnak látszik, de közben magában foglalja a konyhát, a hűtőt, tárolóegységeket, mosógépet és a takarítóeszközöket is.

A mondhatni „feleslegesen nagy” belmagasságot (Moszkva történelmi negyedében is hasonlóan tágas polgári lakásokat építettek, mint Budapesten) egy csinos lépcsővel használták ki, hogy még több életteret alakítsanak ki. A tölgyfaburkolatok remekül passzolnak a harmincas évekből megmaradt, valódi retró bútorokhoz; a tulajdonos nagyon örülhet, egy roppant könnyen bérbeadható, garantáltan igényes bérlőket vonzó lakás lett a végeredmény.

Itt nézheted meg a többi képet is:

Ez az ukrán lakás olyan, mintha egy 5 csillagos hotel lenne »