Ez a pazar athéni loftlakás a modern luxus definíciója

Építészet | 2018. 04. 14.

Indusztriális, stílusos, otthonos és egyedi: minden ízében tízpontos építészeti projekt Görögországból.

Ingatlanbefektetési céllal vásároltak meg egy régi textilműhelyt, hogy aztán páratlanul szép magánrezidenciává alakítsák. A 189 négyzetméteres alapterületű loftlakás elképesztően tágas; nagy belmagasságok, levegősre hagyott, nagyvonalú terek jellemzik a történelmi negyedben kialakított otthont.

A régi betontámasztékokat felszínre hozták, a padló eredeti betonját felpolírozták, valamint új fémelemekkel egészítették ki a struktúrát, hogy a hely sajátosan indusztriális esztétikáját ne veszítsék el, de mégis élhető lakótérré alakítsák ezt a neoklasszikus épületet.

A bútorozásra is ugyanez a finom eklektika jellemző: retró és vintage darabok keverednek egyedi tervezők termékeivel, nagyon lazán, erőlködés nélkül. A Konstantinos Pittos építészei figyeltek a fényekre is: ahol lehet, óriási ablakokkal, tolható üvegfalakkal dolgoztak; így jött létre ez a fantasztikus terasz is, melyről bámulatos kilátás nyílik az Akropoliszra.

Itt tudod megnézni a többi képet is:

« Így lehet pazarul négy lakássá bontani egy budapesti nagy lakást Tűpontos tervezéssel használták ki minden centijét ennek a 33 nm-es kislakásnak »