Miért érdemes ingatlankezelő cégre bíznod a lakásod bérbeadását? - Lakáskiadás - Lakáskezelés - Ingatlankezelő - Budapest

Miért érdemes ingatlankezelő cégre bíznod a lakásod bérbeadását?

Befektetés | Utoljára szerkesztve: 2023. 01. 27.

Ha kiadnád a befektetési céllal vásárolt budapesti lakásod, valószínűleg találkoztál már olyan cégekkel, akik nem csak bérlőkeresésben, hanem a teljes bérbeadási folyamat lebonyolításában is segítenek. A kérdés az, hogy tulajdonosként neked vajon megéri-e másra bízni mindezt, vagy jobban jársz, ha a saját kezedben tartod a dolgokat… Mostani cikkünkben megmutatjuk, hogyan zajlik a közös munka egy ingatlan bérbeadással és lakáskezeléssel foglalkozó céggel, hogy eldönthesd, a bérbeadás során segítséget jelent-e számodra egy lakáskezelő bevonása.

Hogyan zajlik az együttműködés, ha kiszervezed a lakásod bérbeadását?

A bérbeadással foglalkozó cégek által nyújtott előnyök közül a legfontosabb, és egyben a tulajdonosok számára legvonzóbb, a biztonság. Hiszen, ha egy profi csapat intézi helyetted a bérbeadással kapcsolatos teendőket, te nyugodt lehetsz, és valóban élvezni tudod a munkád gyümölcsét. Nézzük, hogyan történik nálunk, a NYOLCAS.COM lakáskezelőnél mindez, és milyen lépéseken keresztül jutsz el a kiadás gondolatától az ideális bérlő megtalálásán át, az akár 100%-ban passzív bevételig!

Kapcsolatfelvétel és felmérés

Amikor felveszed velünk a kapcsolatot, lakáskezelő csapatunk területileg illetékes tagja személyesen fog kijönni hozzád a helyszínre, hogy felmérje az ingatlanod állapotát, tisztába kerüljön annak adottságaival, és így a leghatékonyabban történhessen meg a bérlőkeresés. A bérleti díj közös meghatározását követően irodánkban megtörténik a megbízási szerződés megkötése, ezután pedig el is kezdődik a bérlőkeresési folyamat.

A kiadó lakás hirdetése

Ahhoz, hogy a lakásod minél hamarabb kiadásra kerüljön (ez legtöbbször maximum 2-4 hetet vesz igénybe), profi és hatásos hirdetésekre van szükségünk. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján jól ismerjük az ingatlanpiacot, pontosan tudjuk, hogyan árazzuk be a kiadó ingatlant, hogyan írjuk meg a hirdetés szövegét, és ahhoz is jól értünk, hogy hogy milyen fotókat kell készítenünk, hogy a lakás után keresgélő bérlők vonzónak találják az ingatlanod. A hirdetések elindítását követően pedig hetente és magunktól adunk majd tájékoztatást neked, hogy kik jelentkeztek a hirdetésekre, hány megtekintés történt a lakást illetően, és, hogy hogy áll a bérlőkeresés folyamata.

Bérlőkeresés a saját rendszerünk alapján

Saját adatbázissal és jól bevált módszerekkel dolgozunk. Több, mint 250 előszűrt bérlő található az adatbázisunkban és több, mint 10 szerződött bérlőközvetítő partnerrel, relokációs cégekkel, hirdetési portálokkal és egyetemi hallgatói önkormányzatokkal működünk együtt, hogy minél hatékonyabban találjuk meg a tulajdonosunk számára az ideális bérlőt. Nem kapkodunk, és ezért kivárjuk a lehető legjobb bérlőt a lakásodra, de a mielőbbi bevétel érdekében igyekszünk gyorsan, hatékonyan és szakszerűen dolgozni.

A lakás bemutatása

A legidőigényesebb feladat a jelöltek előszűrése, és a velük való találkozás, a lakás bemutatása, a felmerülő kérdések megválaszolása, de mi ezt természetesen mind elvégezzük helyetted, így neked ezzel sem kell majd foglalkoznod. Minden bérlőnket alaposan előszűrjük, így például munkáltatói- és kereset igazolást kérünk tőlünk, és csak akkor jelentkezünk nálad, hogy meg van a bérlő, ha a bérlőt nyugodt szívvel tudjuk neked ajánlani és már bombabiztosnak tűnik a dolog.

Szerződéskötés és kulcsátadás

A bérlővel bérleti szerződést kötünk (irodánk biztosítja a bérbeadót védő 13 oldalas bérleti szerződést), és személyesen adjuk át neki a lakáskulcsokat. Ezt megelőzően leltárt és részletes fényképes fotósorozatot készítünk az ingatlanról, valamint rögzítjük az aktuális mérőóra állásokat is, mivel innentől kezdve a bérlő fizeti majd a rezsit.

Itt akár véget is érhetne az együttműködés, ha csak a bérlőkereséshez szerettél volna szakértő segítséget kapni, és a továbbiakban te magad intéznéd a lakás ügyeit. Viszont ha további kényelemre és biztonságra vágysz, illetve azt szeretnéd, hogy a hónap elején ütemterv szerint érkezzen az értesítőnk a lakbér átutalásáról, nálunk erre is van lehetőség!

Komplex szolgáltatásunk: a lakáskezelés

A bérbeadás mellett ingatlankezeléssel is foglalkozunk, sőt, ez a fő profilunk, ami azt jelenti, hogy a kiadott lakásodnak a bérlőkeresési folyamat befejezése után továbbra is gondját fogjuk viselni. Szolgáltatásunk keretein belül:

  • tartjuk a kapcsolatot a bérlővel
  • rendszeresen és személyesen ellenőrizzük a lakás állapotát
  • biztosítjuk, hogy mindig időben fizessen a bérlő
  • szükség esetén saját szakembereink segítségével intézzük a hibaelhárításokat
  • minden hónapban rögzítjük a mérőóra állásokat, közzétesszük az elszámolásokat
  • lebonyolítjuk a be- és kiköltözést
  • bármilyen problémás ügy legyen, azt mi intézzük
  • és új bérlőt keresünk, ha évekkel később elmenne az első bérlőd.

Válassz megbízható lakáskezelő céget az ingatlan bérbeadásához!

Ha hosszútávú lakás kiadásról van szó, a legfontosabb, hogy bérbeadóként nyugodt lehess, és a lakásod jó kezekben tudhasd. Mi megtaláljuk számodra azt a bérlőt, aki a sajátjaként fog vigyázni az ingatlanodra, és minden bérbeadással járó terhet leveszünk a válladról.

Kattints ide és kérd profi lakáskezelő csapatunk segítségét!

« Mit kell tudnod a kaucióról? 7+1 tanács a tökéletes bérleti szerződéshez »