Hogyan fotózd le a kiadó ingatlanod? - NYOLCAS.COM - ingatlan bérbeadás - ingatlankezelés - lakáskezelés budapest

Hogyan fotózd le a kiadó ingatlanod?

Egyéb | Utoljára szerkesztve: 2023. 03. 10.

A vizuális, képi ingerekre máshogy reagál az agyunk és gyorsabban feldolgozzuk őket, ezért ha ki szeretnél tűnni az ingatlan hirdetések tömegéből, akkor bizony elengedhetetlen, hogy szemet gyönyörködtető képekkel dolgozz. A jó hír, hogy akkor sem kell lemondanod az igényes ingatlan fotókról, ha nincs lehetőséged megbízni egy enteriőr fotóst! Néhány hasznos tippel segítünk, hogy a legjobb oldalát sikerüljön megmutatnod az ingatlanodnak!

Miért fontos a jó ingatlan fotó?

Első lépésben ez fogja megragadni a potenciális bérlő figyelmét, a praktikus információk és adatok pedig csak ezután következnek. Vagyis: minél jobb minőségű az ingatlanról feltöltött fotónk, annál hatékonyabb lesz a bérbeadás folyamata.

Ne csak az ingatlant, hanem a lakás vagy az épület saját hangulatát és a benne rejlő lehetőségeket is igyekezzünk megmutatni.

De hogyan készítsünk jó minőségű ingatlan fotókat egy profi ingatlanfotós megbízása nélkül? Következzenek a NYOLCAS.COM szakértő csapatának tippjei!

NYOLCAS.COM - ingatlan bérbeadás - lakáskezelés - ingatlan kezelő cég - Budapest

Tippek a vonzó ingatlan fotókhoz

Milyen eszközökkel fotózzunk?

Alapvetően azt javasoljuk, hogy inkább profi fényképezőgéppel készítsd a fotókat, de ha erre nincs lehetőséged, a mobiltelefonod is jó megoldás lehet, de fontos, hogy egy modern, jó kamerával rendelkező készülékkel rendelkezz. Akkor sincs baj, ha nincs csúcskészüléked, mivel nem csak az eszközön múlik a végeredmény, hanem a fotós tudása és a terület adottságai, illetve előkészítése is nagyon sokat számít. Akár fényképező, akár mobil, fontos, hogy képes legyen széles látószögű kompozíciók rögzítésére. Ugyanis az ilyen technológiával készített képek adják vissza leginkább a helyiségek méretét, elosztását. Ezenkívül érdemes állványt használnod a fotózáshoz, hogy a képeid jól beállítottak és tűélesek legyenek.

Legyen rend és tisztaság!

A kiváló ingatlan fotók első lépése mindenképp egy alapos takarítás. Igyekezzünk az ingatlan legszebb oldalát megmutatni, hozzuk ki belőle a maximumot! A célunk, hogy a végeredmény egy otthonos lakás legyen, ahol az érdeklődő könnyedén el tudja képzelni a saját életét.

Fontos a jó fény!

Az ingatlan fotózása során nem lehet figyelmen kívül hagyni az időjárási körülményeket sem. Próbáld olyan napra időzíteni a képek elkészítését, amikor tiszta, lehetőleg napsütéses idő van. A legjobb időszakot pedig a kora délelőtti vagy délutáni, napnyugta előtti órák jelentik. Mindenképp törekedj a természetes fény használatára, illetve további tipp, hogy a függönyöknek köszönhetően kellemes, szórt fénnyel dolgozhatunk. Kerüld a mesterséges fényforrások használatát, azonban ha ez valamiért feltétlenül szükséges, érdemes hideg fényeket használni.

Figyelj a részletekre!

A legfontosabb a kompozíció. Minden helyiségről készíts egy fotót, de előbb tervezd meg, hogy mit is szeretnél megmutatni. Tedd egyértelművé az adott szoba funkcióit, emeld ki az előnyös tulajdonságait, teremts egy kellemes hangulatot, akár egy-két kiegészítővel, akár egymással harmonizáló színekkel. Ebben segítségedre lehet az előző cikkünk, amiben home staging tippeket gyűjtöttünk össze.

Honnan fotózzunk?

Ahhoz hogy az ingatlanról valóban jó minőségű fotók készüljenek, érdemes a helyiségek sarkaiból fotózni, mert így az egész teret jobban tudjuk érzékeltetni. Ha egy kisebb, esetleg zsúfoltabb térről van szó, mint például egy fürdőszoba vagy egy gyerekszoba, akkor fotózzunk a felső sarkokból, így még jobban belátjuk a teret és kevésbé tűnik szűkösnek, esetleg készíts állóképet.

Érdemes figyelni arra is, hogy a képen látható vonalak, pl. a falak, ajtók vagy épp a bútorok vonalai, vízszintesek illetve függőlegesek legyenek, ebben segítségedre lehet, ha bekapcsolod a segédvonalakat a fényképezőn vagy telefonon.

Álló vagy fekvő?

Mivel jelen esetben kifejezetten az ingatlan hirdetéshez szeretnénk fotókat készíteni, érdemes igazodni a felületek igényeihez. Vagyis a fekvő formátumot részesítsd előnyben, ugyanis a hirdetési portálok ezt a megjelenítést használják, és nem mellesleg az emberi szem számára is kellemesebb ez a formátum.

Bízd ránk!

Ha a cikk elolvasása után úgy érzed, nincs elég időd, energiád a megfelelő ingatlan fotók elkészítéséhez, semmi gond! Profi ingatlan kezelő csapatunk örömmel leveszi a válladról az ingatlan teljes körű bérbeadást és kezelését, a fotók elkészítésétől, a hirdetés megírásáig és az ideális bérlő megtalálásáig, sőt a későbbiekben is teljes körűen gondoskodik az ingatlanodról és annak bérlőjéről.

Vedd fel velünk a kapcsolatot itt!

 

« Home staging - mi ez és miért fontos ingatlan bérbeadás előtt? Interjú ügyvezetőnkkel: mi várható nyáron az albérletpiacon? »