Jó ötlet-e panel lakásba fektetni? - ingatlan bérbeadás - Budapest - lakás kiadás - lakáskezelő cég - ingatlankezelés - NYOLCAS.COM

Jó ötlet panel lakásba fektetni?

Egyéb | Utoljára szerkesztve: 2023. 02. 20.

A panellakásokkal szemben még ma is sokaknak fenntartásai vannak, pedig egyértelműen az egyik legjobb opció lehet, ha ingatlan befektetésben gondolkozol. Miért gondoljuk így és miért javasoljuk az ingatlanbefektetést fontolgatóknak egy panel lakás vásárlását? Olvass tovább a részletekért!

Nem érdemes mindenáron a belvároshoz ragaszkodni…

Korábban a külváros kapcsán kissé elhanyagolt, kevésbé modern és nem túl vonzó lakások jutottak eszünkbe. Ma viszont, amikor egyre többen választanak lakóhelyüknek az agglomeráció települései vagy a külsőbb kerületek közül, ez teljesen megváltozott. Megjelent egy igényes, fizetőképes réteg, amivel a kínálati oldal is kezdi felvenni a ritmust. Emiatt pedig érdemes figyelmet szentelni a külvárosnak, azon belül is az elhibázhatatlan befektetési lehetőséget nyújtó panel lakásokat érdemes megvizsgálni..

Miért jó befektetés egy panel lakás Budapesten?

A panel lakások legnagyobb előnyei ingatlan bérbeadás kapcsán:

Könnyen kiadható

Egy nagyobb, magasabb kategóriájú (akár belvárosi) lakás, ami mondjuk 200-250 ezer forintba kerül havonta, jellemzően nehezebben kiadható, hiszen kisebb rá a kereslet. Kevesebben vannak a bérlői oldalon, akik ezt megengedhetik maguknak. Sokkal nehezebb dolgunk van tulajdonosként, ha a bérlőnk kiköltözik és újat kell keresnünk, több időt vehet igénybe, mint egy “egyszerűbb”, de jól felszerelt panel lakás esetén.

Ezek átlagosan 120-150 ezer forint bérleti díjjal vannak jelen a piacon, ezáltal könnyebben és gyorsabban pótolható a kiesett bérlő.

A NYOLCAS.COM ingatlankezelő csapata a korábbi években a meghirdetett panel lakásokra 14 napon belül megtalálta a tulajdonos számára ideális, fizetőképes és megbízható bérlőt.

NYOLCAS.COM - ingatlan bérbeadás - lakáskezelés - ingatlan kezelő cég - Budapest

Népszerű a bérlők körében

A bérlők számára a legfontosabb szempontok a jó ár-érték arány mellett a lokáció, a lakás kinézete és, bútorozottságának foka és felszereltsége. Egy panel lakás mindegyik szempontnak maximálisan eleget tud tenni, csak rajtunk áll, hogy mit hozunk ki belőle.
Lokáció kapcsán az általános igény az, hogy tömegközlekedéssel 30 percen belül elérhető legyen a munkahely vagy iskola, esetleg fontos csomópont. A metró közelsége tehát mindenképp óriási előnyt jelent,ahogy az ingyenes parkolás is.

Jó adottságokkal rendelkezik

A pozitívumok közé sorolható az is, hogy tervezhetőek a felújítási költségek, melyek alacsonyabbak is lesznek az alacsony belmagasság miatt. Nem kell aggódnunk a váratlan meglepetések, szerkezeti hibák, régi vezetékek miatt sem. Egy panel lakásban nem lesznek olyan problémák, mint a vizesedés vagy épp a falak penészedése.
Sokan azért szeretik, mert általában sok ablakkal rendelkeznek, világosak és egy igényes felújítás után egy új építésű, modern és igényes lakásban érezheti magát az ember.

Bízd ránk az ügyintézést!

Felkutatjuk, felújítjuk, kiadjuk, kezeljük mindent elintézünk helyetted, így az ingatlan bérbeadás valóban gondtalan, a befektetésed pedig szinte teljesen passzív jövedelmet biztosít, ha ránk bízod az ügyintézést.

Vedd fel velünk a kapcsolatot itt!

« Így lesz a spórolásból extra kiadás - nézzük, mit tehetsz a penész ellen! Lakáskezelő vagy ingatlanközvetítő - Mi a különbség és melyikre van szükséged? »