Kinek érdemes lakáskezelő cég segítségét kérni? - a bérbeadó-lakáskezelő együttműködés előnyei - NYOLCAS.COM lakáskezelő, intaglankezelő cég Budapest

A lakáskezelővel való együttműködés előnyei

Befektetés | Utoljára szerkesztve: 2023. 01. 27.

“Ugyan már… hiszen ezt én is el tudom intézni, minek fizessek érte?!” – sokan egyből erre gondolnak, amikor lakáskezelő bevonásáról van szó, és azt gondolják, hogy ez a szolgáltatás kizárólag annak jelent segítséget, aki több kiadó ingatlannal rendelkezik vagy esetleg külföldön, távol él a bérlőjétől… Valószínűleg ügyfeleink és az ingatlan bérbeadók zöme saját hatáskörben is el tudná végezni (és egy jelentős részük el is végzi) a lakáskiadással járó feladatokat a kérdés csak az, hogy megéri-e ezzel tölteni a drága időnket, kifizetődő-e vesződni a bérlővel.

Mert ismerjük a dolgok jó és rossz oldalát, amíg szerencsés égisz alatt vagyunk, addig szinte minden magától, szinte karikacsapás szerűen működik, de elég csak egy kicsit kizökkenni a pozitív irányból, és ha kifogunk egy kellemetlenkedő bérlőt, akkor nem biztos, hogy a lakáskiadás és a lakáskezelés lesz a kedvenc időtöltési tevékenységünk.

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk néhány érvet a lakáskezelő szolgáltatásunk mellett, hogy ezzel is segítsünk pontosabb képet adni arról, hogyan is működünk a gyakorlatban, megérheti-e neked is igénybe venned a szolgáltatást.

Mi is az a lakáskezelés?

Ingatlan bérbeadás kapcsán számos olyan feladat merülhet fel, amire a tulajdonosok a folyamat elején nem gondolnak.

Egy tapasztalt, profi szakemberekből álló ingatlankezelő csapat (mint a Nyolcas.com a 14 fős csapatával) teljes körűen menedzseli a lakáskiadás folyamatát, az ideális bérlő felkutatásától, a bérleti szerződés megkötésen át, a közjegyzői okirat elkészítésén keresztül, a rendszeres személyes lakásellenőrzésekig és a havidíjak behajtásáig bezárólag. Tehát jelen esetben nem csak egy szokványos, talán nem különösebben értékteremtő bérlőközvetítésről van szó, hanem egy olyan komplex ingatlan hasznosítási formáról, melynek segítségével jelentősen leegyszerűsödik a lakás kiadás menete.

Arról, hogy pontosan milyen feladatokat foglal magában egy speciálisan ingatlan bérbeadással és kezeléssel foglalkozó cég szolgáltatása, arról ebben a cikkben írtunk részletesen!

Most pedig nézzük, milyen esetekben érheti meg neked az ingatlankezelési szolgáltatás igénybevétele!

Mikor érdemes lakáskiadással és ingatlankezeléssel foglalkozó céggel együttműködni?

A tévhitekkel ellentétben a lakás kiadásával járó feladatokat kiszervezni nem csak annak érdemes, aki több ingatlannal rendelkezik, így máris mutatjuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha a lakás bérbeadás kiszervezésében gondolkozunk.

Idő és hatékonyság

Amikor ezt a kérdést vizsgáljuk, nem csak a lakáskiadásból származó bevételről van szó, hanem arról, hogy a szeretteinkkel töltött idő mindennél értékesebb. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, de az idő az, amiből nem lesz több, így érdemes kiszervezni a feladatokat, már ha van olyan szolgáltató, aki az általunk elvárt, magas színvonalon képes szolgáltatni.

Egy bérbe adott lakás ugyanis mindenféleképp időt és odafigyelést kíván a tulajdonostól, még akkor is, ha a lehető legtökéletesebb bérlő lakja a kiadott ingatlant. A díjakat be kell szedni, ellenőrizni kell a mérőóra állásokat, intézni kell a rezsi befizetését, arról nem beszélve, hogy ha esetleg valami meghibásodik vagy cserére szorul a lakásban, az szintén a tulajdonos feladata (ráadásul sokszor költsége is). Ez azért van így, mert a mai modernkori bérlők szinte már semmit sem akarnak csinálni, minden problémára a bérbeadótól várják a megoldást. Mindez lehet, hogy a hétköznapokban nem tűnik fel az ingatlan bérbeadóknak, de a sok “10 perces” vagy “félórás” feladat összeadódik, és végül éves szinten a sok kicsi együttesen már jelentős időráfordítást igényel.

Ügyfeleink jelentős részénél a legfontosabb cél a “saját idejük visszavásárlása”, vagyis önmaguk felszabadítása az időrabló feladatok alól. A NYOLCAS.COM ingatlankezelő cég csapata pedig a legnagyobb örömmel segít nekik ebben!

Ügyfeleink jelentős részénél a legfontosabb cél a “saját idejük visszavásárlása”, a NYOLCAS.COM ingatlankezelő cég pedig örömmel segít nekik ebben! - lakáskezelés Budapesten - ingatlan bérbeadás

Távolság

Előfordul, hogy a befektetési céllal vásárolt lakás egy tőlünk messzebb lévő településen vagy akár egy másik országban található. Ilyenkor problémás lehet a lakás rendszeres ellenőrzése és a kiadással járó ügyek intézése, úgy mint a műszaki hibaelhárítások koordinálása.

Persze ma már sok minden messziről is menedzselhető, illetve a nagyobb távolságok viszonylag rövid idő alatt megtehetők, de azért mégiscsak jó lenne megspórolni a több órás autóutat, és az ezzel járó költségeket… Ilyenkor remek megoldás lehet egy lakáskezelő cég megbízása az adott városban, aki gondoskodik az ingatlan bérbeadással összefüggő ügyes-bajos feladatok gyors és szakszerű megoldásáról.

Megtalálni a közös hangot…

Fontos, hogy a bérlővel egy nyelvet beszéljünk és hogy hamar megtaláljuk a közös hangot. A fővárosban és nagyobb egyetemvárosokban egyre több a külföldi tanuló és a munkavállaló is, akik hosszútávra keresnek kiadó lakást, ilyenkor különösen fontos a megfelelő kommunikáció, egy ingatlankezelő cég pedig aktív nyelvtudással és több éves rutinnal a háta mögött magabiztosan kezeli a különböző helyzetet. Például biztosítani tudja a professzionális magyar-angol kétnyelvű bérleti szerződést, illetve intézni tudja a közjegyzői okirat elkészítése során szükséges fordítási feladatokat, az angol nyelvű kapcsolattartásról már nem is beszélve.

Bérlőváltás és macera…

Persze a legtöbbször hosszú távú kiadásról van szó, de számos dolog jöhet közbe és sok minden megváltoztathatja a tervet akár a szerződés eredeti lejárata előtt is. Ilyenkor kezdődhet elölről a bérlőkeresés, interjúztatás, ügyfélszűrés, a lakás bemutatása idegeneknek stb. Ezen feladatok persze a legtöbb tulajdonosnak nagyon nem hiányoznak, főleg ha váratlanul, a semmiből kapjuk a telefonhívást, hogy történés van a lakással és intézni kell valamit.

Ha lakáskezelő céggel dolgozol, ilyenkor sem változik meg a hétköznapi menetrend, nyugodtan ülhetsz a fotelben – a cég menedzseli az egész folyamatot és gondoskodik róla, hogy mindig a számodra ideális bérlő lakja az ingatlanod és neked soha semmivel se kelljen foglalkoznod.

Elszámolás és jogi kérdések

A bérbeadás során vannak feladatok, amelyekre sokszor egy tulajdonos nincs felkészülve, hogyan is lehetne felkészülve, ha nem az ingatlan kiadás a szakterülete… Mi van például, ha a bérlő késik a lakbér vagy a rezsi díjak megfizetésével? Mindent észben tartani szinte lehetetlen, és a sok feladat bizony bosszúságot szülhet, nem beszélve azokról a vitás helyzetekről, melyek megfelelő kezeléséhez gyakran jogi szakember bevonására is szükség lehet. Ezt viszont mind intézni tudja az ingatlankezelő, aki saját ügyvéddel és jól bejáratott közjegyzői partnerrel rendelkezik.

A NYOLCAS.COM minden ingatlan kiadással kapcsolatos projektje során jogi szakértővel együttműködve jár el, így a tulajdonosoknak ez nem jelent plusz feladatot, egyeztetést vagy utánajárást.

Érdekelnek a részletek?

Ha szeretnéd tudni, hogy a te esetedben milyen költségekkel járna a lakáskezelés, nézz körül a weboldalunkon vagy vedd fel velünk a kapcsolatot és ingatlankezelő csapatunk segít megtalálni a legjobb megoldást, hogy valóban passzívan élvezhesd a befektetésed előnyeit!

« Ingatlan bérbeadás esetén közjegyzői okirat? Mitől lesz nehezen kiadható egy lakás? »