Így lesz egy mini és lelakott pesti panellakásból exkluzív otthon

Lakberendezés | Utoljára szerkesztve: 2018. 08. 07.

Tízes skálán mennyi sanszot látsz rá, hogy egy 10. emeleti paneltömbben egy 36 négyzetméteres lakásból valami jót ki lehet hozni? Nem sokat? Akkor figyelj, mutatjuk, mennyire nincs így!

Egy idős néni bízott meg minket pillangó parki panellakásának teljeskörű felújításával, majd lakáskezelésével Budapest XIV. kerületében. A lakás a felújítás előtt házgyári volt, ami azt jelenti, hogy az épület megépítése óta konkrétan nem volt felújítva a lakás. Ez meg is látszott rajta: a Nyolcas csapata (már nem először, itt nézheted meg korábbi projektjeinket) totális felújításba fogott, hogy a lelakott, itt-ott előnytelenül leválasztott lakásból élhető és fiatalos teret varázsoljon.

A bútorozást teljeskörűen IKEA bútorokkal oldottuk meg: a teljes felújításra szánt 3,5 millió forintos költségkeretet is figyelembe vettük a darabok választásánál. Ebben az összegben minden benne volt a bontástól és sittszállítástól kezdve a gépesítésen és bútorozáson át a teljes felújításig: kicseréltük a nyílászárókat, új radiátorokat kapott a lakás, valamint az ingatlan konyhája is teljesen a saját csapatunk műve. A felújítás során a konyhában egy falrészt meg is változtattunk, hogy megnöveljük az eredetileg igen szűkös hálót.

Mára a kislakás a fiatalok kedvence: szép panorámával tekint Zuglóra, a metró egy kőhajításnyira, az ingatlan pedig fiatalos, új, tiszta és ízléses: nem véletlenül tudtuk lakáskezelőként 120 ezer forintos havi bérleti díjért kiadni. És ha picit fejszámolunk, akkor láthatjuk, hogy kevesebb, mint 3 év alatt teljesen megtérül a tulajdonosnak a befektetés – onnantól pedig csak hátradőlve hasznot termel, míg mi ingatlankezelőként a lakáskiadás többi ügyét intézzük.

Itt nézheted meg a többi képet is:

Ez az ukrán lakás olyan, mintha egy 5 csillagos hotel lenne »