Spanyolos, pazar és nagyvonalú ez a pesti lakás – 24 négyzetméteren!

Enteriőr | Utoljára szerkesztve: 2018. 06. 12.

Egy ízig-vérig inspiráló projekt következik Budapest szívéből, ami hozzánk is igen közel áll!

A Szövetség utcában tervezte meg ennek a lakásnak a mai, bámulatos arculatát szinte a semmiből Sátori Edit tervező magyar tulajdonosa számára.

Júlia Budapesten tanul művészettörténetet. Spanyol gyökereinek is köszönhető a temperamentuma és az, hogy a pezsgő társasági élet és a természet szerelmese.

Jellemzi a tulajdonost a reklektik.hu. A mini, mindösszesen 24 négyzetméteres lakás elsőre úgy tűnhet, mintha a kreativitást is satuba szorítaná – azonban a tervező szerencséjére Júlia teljes alkotói szabadságot adott és bármire nyitott volt, csak annyit kért, hogy

Spanyolos otthon legyen, amely egyszerre meleg, otthonos és nagyvonalú.

Természetesen ilyen kis térnél a nagyvonalúság rengeteg tervezői bravúrt igényelt: konyhát, étkezőt, nappalit, hálót és fürdőszobát is ki kellett alakítani, valamint a lehető legtöbb tárolóegységet is.

A lakás rekonstrukciója során kiderült, hogy a spanyol építészetre nagyon jellemző poroszsüveg födém bújik meg ott, ahol most az előtér került kialakításra: lehet, hogy a spanyolos hangulat Júlia hatodik érzéke volt!

A kreatív téralkotás és a puritán funkcionalizmus elegyeként végül egy olyan lakás született, mellyel mind a tervező, mind a tulajdonos elégedett lett – valamint legújabb hosszú távú bérlője is, akinek mi adtuk ki ezt a káprázatos lakást ingatlankezelőként, és mondhatjuk, élőben ugyanolyan, ha nem káprázatosabb, mint Gosztom Gergő kiváló fotóin!

Tervező: Sátori Edit, Fotók: Gosztom Gergő, Stylist kiegészítők: ZARA HOME, STUDIO NOMAD, Solinfo, Forrás: Reklektik.hu

Ez az ukrán lakás olyan, mintha egy 5 csillagos hotel lenne »