Macskaszag a lakásban? Így űzd el!

Otthon | Utoljára szerkesztve: 2018. 07. 13.

Noha már számos háztartásban megfordulnak a kígyók, pókok, tengeri malacok és nyuszik, még mindig a macska és a kutya a legnépszerűbbek. Vannak, akik szerint nincs helye állatnak a lakásban, míg mások inkább családtagnak tekintik, mint pusztán egy jószágnak a sok közül. Ők lesznek azok, akik még akkor is a lakásban tartják a cicát, ha szétszórja az almot, vagy mindent összeszőröz. Meg lehet ezt előzni? Nos, valójában nem, de van néhány praktika, amivel harcolhatunk ellene.

Mit tegyünk a macskaszag ellen?

Válasszuk meg körültekintően az alom típusát! Érdemes többféle márkájú, fajtájú és textúrájú almot kipróbálni ahhoz, hogy meglássuk, melyik használatával csökkennek a szagok. Vannak olyanok, amelyek sokkal jobban megkötik a kellemetlen aromákat, míg mások kevésbé.

Persze vannak már illatos macskaalmok is, viszont azt tudnunk kell, hogy a kedvenceink nem szívlelik az erős aromákat. Legyünk hát figyelmesek a kísérletezéssel, hiszen, ha a cica túl kellemetlennek találja az illatot, az alom helyett talán inkább a szőnyegünket választja majd. (Ha így történne, súroljuk át a foltot ecetes vízzel, vagy mossuk ki benne a szőnyeget.)

Folytatáshoz kattints ide, és átirányítunk a welcomehome.blog.hu oldalára!

HA tetszett a cikk, akkor lájkolj minket és oszd meg másokkal is:
Ez az ukrán lakás olyan, mintha egy 5 csillagos hotel lenne »