Ki fog az Ünnepek alatt foglalkozni a bérlőmmel?

Egyéb | Utoljára szerkesztve: 2024. 03. 04.

A lakás tulajdonosok egy része azért dönt az ingatlan bérbeadása mellett mert passzív jövedelemforrást lát benne, ugyanakkor, ha valaki lakás kiadásra szánja el magát tisztában kell lenni azzal, hogy ez feladatokkal és kötelezettségekkel is jár. Az év 365 napján felkészültnek kell lenni és ellátni az olyan rendszeresen felmerülő feladatokat, mint a havi díjak beszedése, a mérőóra állások leadása vagy a lakásellenőrzések elvégzése. Ezen felül bármikor felmerülhetnek nem várt műszaki problémák és karbantartások, amelyek azonnali reakciót igényelnek. Ez alól az év végi ünnepi időszak sem kivétel, amikor mindenki szívesebben töltené az idejét a családja körében és nem a kiadó lakás ügyes-bajos dolgait intézné. Ha az Ünnepek alatt is stresszmentes és nyugodt életre vágysz, akkor a mindenre kiterjedő lakáskezelési szolgáltatást neked találták ki!

A Nyolcas.com Flat Management csapata szakmai hozzáértéssel és tapasztalattal minden, az ingatlankezeléssel járó feladatot és terhet átvesz a lakástulajdonosoktól hosszútávú bérbeadás esetén. És hogy mi tartozik az ingatlankezelési szolgáltatás elemei közé? Lakáskezelő munkatársaink kiválasztják a bérbeadó igényeinek megfelelő bérlőt, intézik a bérleti szerződés megkötését és a közjegyzői okirat elkészíttetését. A bérlővel kizárólagos kapcsolatot tartunk, rendszeresen ellenőrizzük a ránk bízott lakások állapotát, valamint profi szerelői és karbantartói csapatunkkal intézzük a műszaki hibaelhárításokat. A bérbeadók jogos félelme lehet, hogy a bérlő nem rendezi időben a rendszeresen felmerülő költségeket, mint a rezsidíjak vagy a bérleti díj. Mindamellett, hogy lakáskezelő cégként biztosítjuk az időben történő bérlői fizetést, még anyagi felelősséget is vállalunk nem fizetés esetére, megóvva a bérbeadót a kieső bevételtől.

Az alábbiakban pontról-pontra összegyűjtöttük, hogy bérbeadóként miért érdemes letenni a voksot a lakáskezelési szolgáltatás mellett, ha arra vágysz, hogy a lakás kiadás valóban egy jövedelmező és kényelmes folyamat legyen.

Kiknek ajánljuk a lakáskezelési szolgáltatást?

Csapatunk jelenleg Budapest teljes területén és az agglomerációban foglalkozik ingatlankezeléssel. A lakáskezelés igénybevétele előnyös lehet azon bérbeadóknak, akik a fővárosban szeretnék kiadni lakásukat, de távolabb, vidéken vagy külföldön élnek, vagyis számukra a személyes jelenlét megoldása valódi problémát jelenthet. Azoknak a lakástulajdonosoknak is kimondottan ajánljuk szolgáltatásunkat, akik még kevésbé jártasak az ingatlan bérbeadás területén, mert első alkalommal vágnak bele a lakás kiadásba. Többéves szakmai tapasztalattal jogi és műszaki tanácsokkal látjuk el a bérbeadókat és levesszük vállukról a lakáskezeléssel járó összes terhet. Ebből kifolyólag az ingatlan bérbeadásban tapasztaltabb lakás tulajdonosoknak is hasznos segítséget nyújthatunk, amennyiben ők otthonuk kényelméből élveznék a szolgáltatás nyújtotta előnyöket, mindezt a havi bevételük csekély százalékáért cserébe.

A szolgáltatási díjakról

 Lakáskezelés kapcsán többféle díj merülhet fel, amelyeket az alábbiakban listázunk:

  • ­Bérlőközvetítési díj: A szolgáltatás első lépése a tökéletes bérlő megtalálása a kiadó lakásba. Ennek során lakáskezelő munkatársaink a legnagyobb hazai ingatlanportálokon hirdetik a rájuk bízott ingatlanokat és emellett saját bérlői adatbázisunk előszűrt jelöltjeinek is kiajánlják azokat. Amint kiválasztásra kerül a bérlő, irodánkban sor kerül a mindenre kiterjedő bérleti szerződés megkötésére és a kulcsátadás előtt elkészítjük az ingatlanban található ingóságokat tartalmazó leltárt, amit kiegészítünk egy fotósorozattal, rögzítve a lakás kiadáskori állapotát. Ez a szolgáltatás sikerdíj alapú, az 1 havi bérleti díjnak megfelelő összeget csak sikeres bérlőközvetítés esetén kell a bérbeadónak kifizetnie.
  • Lakáskezelési díj: Amennyiben bérbeadóként a sikeres bérlőközvetítés után az ingatlankezelést is szakértői csapatunkra bízod, gondoskodunk a bérlővel való kizárólagos kapcsolattartásról, rendszeresen ellenőrizzük a lakás állapotát, intézzük a műszaki hibaelhárításokat és a havidíjak rendszeres beszedését. Ezt a díjat csak abban az időszakban kell megfizetni, amikor bérlő lakik a kiadott lakásban és ez a mindenkori bérleti díj 10%-a (bruttóban értendő, áfa-val).
  • Közjegyzői díj: A bérbeadó esetében költségként merülhet még fel a közjegyzői díj, ami a bérleti díj összegétől függ, általában 40.000-60.000 Ft közötti összeget jelent. Ez a hivatalos okirat elengedhetetlen része a biztonságos bérbeadásnak, hiszen a kiköltözésre és a díjfizetésre vonatkozóan tesz kötelezettségvállaló nyilatkozatot a beköltöző bérlő, ezért fontos, hogy még a kulcsátadás előtt megtörténjen az aláírása. A közjegyzői díj összege általában a bérbeadó költsége, de bizonyos esetekben a bérlőkre is ráterhelhető.

Miből áll az ingatlankezelési szolgáltatás?

Minden bérbeadó biztonságos ingatlan bérbeadási folyamatot szeretne, a Nyolcas.com Flat Management-nél gondoskodunk a lehető legnagyobb biztonságról, hiszen saját érdekünk is a lakás megóvása és a problémák azonnali, teljeskörű megoldása. Ennek alapja a bérlőjelöltek részletes és többkörös ellenőrzése telefonon és a személyes találkozások alkalmával. Ezt megtámogatjuk írásos bemutatkozásokkal és kötelezően bemutatandó munkáltatói keresetigazolással. Saját fejlesztésű online rendszerünkön keresztül a mindennapok során több száz bérlővel tartjuk a kapcsolatot, biztosítva a határidőre történő díjfizetést, a rendszeres lakásellenőrzést és a teljeskörű műszaki hibaelhárítást. Ahogyan azt a fentiekben már megemlítettük, anyagi felelősséget vállalunk a bérlői díjfizetésért, így elkerülve a bérbeadó jogos aggodalmát díjfizetési késés vagy nem fizetés esetén.

Szakértői csapatunk az év minden napján az ügyfelek rendelkezésére áll

Gyors és modern kapcsolattartás

 A 21. századi nagyütemű technológiai fejlődés megköveteli a legmodernebb kommunikáció-technikai megoldásokat. Folyamatos innovációval és fejlesztésekkel igyekszünk a lakáskezelést egy könnyen elérhető és modern szolgáltatássá tenni. Ezért saját fejlesztésű online platformunkon keresztül tartjuk a kapcsolatot az ingatlankezelés teljes időtartama alatt a bérbeadókkal és a bérlőkkel egyaránt, így biztosítjuk a hatékony kommunikációt és az ingatlan bérbeadási időszak alatti történések folyamatos rögzítését, valamint nyomon követését. A felületen elérhetőek az aktuális mérőóra állások és havi elszámolások, továbbá a lakással kapcsolatos hivatalos dokumentumok (pl. bérleti szerződés, számlák) és a lakásellenőrzések során készült állapotfelmérő fotódokumentáció is. Az ügyintézési funkciónak köszönhetően lekövethetőek az ingatlan bérbeadás során végzett műszaki hibaelhárítások és karbantartások, illetve online platformunk legnagyobb előnye az élő chat funkció, ahol hétköznapokon munkaidőben átlag 5 perces válaszadási időt garantálunk, így sürgős kérdések esetén azonnali választ adunk.

Miért jó a bérlőnek?

A fentiekből kiderült, hogy a bérbeadók rengeteg előnyre tehetnek szert a lakáskezelési szolgáltatás igénybevételével, de vajon egy ingatlankezelő céggel való együttműködés kedvez a bérlőnek is? A válaszunk: igen! Az ingatlan bérbeadás akkor lesz sikeres, ha egy elégedett bérlő hosszútávon bérli a lakást. A bérlő pedig akkor lesz elégedett, ha jól érzi magát a lakásban, probléma esetén bármikor, akár 0-24-ben jelezni tud és a felmerülő műszaki hibák gyorsan és hatékonyan megoldásra kerülnek. Ezt egy jól megválasztott lakáskezelő cég tudja biztosítani. Mi, a Nyolcas.com Flat Management-nél gondoskodunk a bérlő jólétéről és nagy hozzáértéssel közvetítünk a szerződő felek között.

« Biztonságos bérbeadás: mit tehetünk a közjegyzői okiraton túl? Videóinterjú tulajdonos-ügyvezetőnkkel »