Így találj bérlőt a lakásodba! Mutatjuk!

Befektetés | Utoljára szerkesztve: 2023. 01. 27.

Mitévők legyünk, ha hosszú ideje nem sikerül bérlőt találni a kiadó lakásunkba? Szakértői tippjeinket a Nyolcas.com profi bérbeadó és lakáskezelő csapatától kaptuk.

A bérlők a jelenlegi piaci helyzetben könnyedén megtehetik, hogy lakásról lakásra járva „turistáskodnak” és ezáltal a bérbeadók idejét egyszerűen csak elrabolják. Mivel pedig az elmúlt hónapok eseményei bizonyos értelemben igencsak nekik kedveztek, így most sok esetben a bérbeadók kerülhetnek slamasztikába: a bérlőknek ugyanis bőven van idejük és immáron tapasztaltuk is kiszúrni egy kiadó lakás esetleges (akár rejteni próbált) hibáit.

Mindez azt jelenti, hogy a jelenlegi helyzetben csak és kizárólag a legjobb ár-érték arányú, „hibamentes” lakásokba lehet bérlőt találni, a többi bérlemény pedig hosszú hónapokig fog üresen állni – húzza alá Máriás Áron, a Nyolcas.com ügyvezetője.

Ráadásul szerinte a kiadó lakások iránti kereslet várhatóan sajnos hosszútávon is a jelenlegi „közepes” szinten fog maradni, így bérbeadói elbizonytalanodás esetén érdemes szakértő bevonását kezdeményezni, aki kellő iránymutatást adhat, mitévők legyünk a kiadhatatlannak tűnő lakásunkkal.

A teljes cikket ide kattintva érheted el…

« Öt dolog, amire most mindennél jobban oda kell figyelned lakásbérlésnél Szeretné kiadni a lakását? Próbálja ki így, sokkal kényelmesebb lesz »