Befektetési lehetőségek - A külvárosi panellakások előnyei - NYOLCAS.COM - ingatlankezelő cég - Budapest - panel lakás kiadása - bérbeadás

Befektetési lehetőségek – A külvárosi panellakások előnyei

Befektetés | Utoljára szerkesztve: 2023. 01. 27.

A belvárosban és környékén abszolút túlkínálat uralkodik a kiadó lakások számát tekintve, emiatt idén 15-20%-ot csökkentek a bérleti díjak. Ezzel szemben a külvárosban alig történt visszaesés, mivel a kereslet-kínálat a külső kerületekben sokkal kiegyenlítettebbnek bizonyult. A külvárosi kínálatból ráadásul a mai napig teljes mértékben hiányoznak a minőségi kinézetű bérlemények, ez pedig azért lehet így, mert az elmúlt évek során a befektetési vásárlók közül szinte senki nem gondolt azokra az igényes bérlőkre, akik a külvárosban és az agglomerációban dolgoznak.

A bérlők a megfizethető lakásokat keresik

A fentieken túl a 2020 év által szült extrém helyzetben az is bebizonyosodott, hogy a bérlők leginkább a megfizethető lakásokat keresik, a 100-130.000 Ft/hó bérleti díjkategóriában viszont nagyon ritkán találni minőségi jellegű bérleményeket. Mi ingatlankezelőként így érhető módon azt gondoljuk, hogy nagy szükség van azon panellakásokra is, amelyek a mai igényeknek megfelelően felújításra kerültek és igényes modern bútorokkal lettek berendezve.

Idén minden felújított panellakásunkra átlagosan 14 nap alatt találtuk meg a megfelelő bérlőt, ami jóval kevesebb az országos 40 napos bérlőtalálási átlagnál.

És most lássuk, hogy mitől tartjuk jó befektetésnek a panellakásokat:

  1. Tervezhető felújítási költségek, nincs váratlan meglepetés
  2. Alacsony belmagasság – kevesebb felújítási és karbantartási költség
  3. Belülről felújítva úgy néz ki, mint egy újépítésű ingatlan, így abszolút vonzó a bérlők részére
  4. A külvárosban kevés felújított konkurens kiadó lakás van, pedig van rá igényes kereslet
  5. A felújított panel lakásainkra átlagosan 2 hét alatt találunk bérlőt
  6. Felújítást követően hosszú ideig (akár 10 évig) költségmentes a lakás karbantartása
  7. Nem repednek a falak, nincs meglepetés, nincs kémény
  8. Távhő fűtés, így nincs karbantartási költsége és nincs szénmonoxid mérgezés sem
  9. Nincs penész, nincs vizesedés, nincs dohszag, ami elriasztaná a bérlőt
  10. Az összes létező panellakás világos és élhető, így a bérlők zöme 1 év után szerződést hosszabbít

Vállaljuk befektetési panellakások piaci ár alatti felkutatását, felújítását, bútorozását, kiadását (bérlőközvetítés) és a teljes körű lakáskezelést. - NYOLCAS.COM - Budapest - Ingatlankezelő cég - Lakáskezelés

Teljeskörű lakáskezelés

Vállaljuk befektetési panellakások piaci ár alatti felkutatását, felújítását, bútorozását, kiadását (bérlőközvetítés) és a teljes körű lakáskezelést.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, úgy várjuk megkeresését az info@nyolcas.com e-mail címünkön vagy írhatsz nekünk ide kattintva is!

« Ezt nem gondoltad volna: 10 hatalmas tévhit, amibe a lakást kiadók belefutnak! Interjú a szakértőkkel: vajon felpörög a nyár végére az albérlet piac? »