A sok befektető miatt egyre fontosabb a profi lakáskezelés

Egyéb | Utoljára szerkesztve: 2018. 04. 06.

Az elmúlt egy évben több ezerrel nőtt a befektetésre vásárolt lakások és nyaralók száma. A tulajdonosok növekvő arányban bízzák profi kezelőkre az ingatlant, s várható, hogy újabb vállalkozások indulnak ebben az üzletágban – derül ki az Otthontérkép Csoport friss összefoglalójából.

Budapesten az új építésű lakások vevőinek 40-45 százaléka befektetési céllal szerez ilyen ingatlant. Nem ritka, hogy egy vásárló egyszerre két-három lakást is megvesz, s ezzel tovább növeli a tulajdonában lévő lakóingatlanok számát – derül ki az új lakóparki projektek értékesítési trendjeit vizsgáló Otthontérkép Csoport össze foglalójából.

Az így összeállt portfólió (általában 4-5 lakás vagy ennél több) kezelését már nem érdemes saját erőből elvégezni, hanem megfontolandó a bérbeadásra és üzemeltetésre szakosodott, jó referenciával bíró profira bízni. A portfólióban természetesen az új lakásokon kívül lehetnek korábban vásárolt használt, majd felújított lakások is, különösen Pesten jellemző, hogy a befektetők mindkét típusból tartanak.

Cikk folytatása az origo.hu oldalon érhető el.

Ez az ukrán lakás olyan, mintha egy 5 csillagos hotel lenne »