Minden befér 15 négyzetméterbe: bizonyítja ez a pompás bejrúti lakás

Lakás | Utoljára szerkesztve: 2018. 03. 19.

Nem egy szobája annyi, hanem a komplett lakás. És mégis minden teljesen kényelmesen elfér benne!

A mikrolakások már Budapesten is egyre elterjedtebbek: nagypolgári lakásokat szabdalunk szét, hogy aztán rövid- vagy hosszú távon minél előnyösebben adhassuk bérbe (azaz ingatlanbefektetési szemmel nézve, minél több ingatlantalakítsunk ki egyetlen lakásból). De sokszor felmerül a kérdés: vajon nem alakulnak ki így élhetetlen terek, nyomasztóan kicsi lakások, ahol mindenen át kell lépni és a fele cókmókot mondjuk a nagyinál tárolni?

Ez a libanoni építészstúdió által kialakított lakás hatalmas nemmel felel. A fehér csempés falak és a fehér, csillogó epoxi műgyantával kiöntött padló fénnyel tölti meg a tereket, az ügyesen kinyitható-becsukható, sorolható és kreatívan alakítható bútorsorral pedig kényük-kedvük szerint rendezhetik át szinte az egész lakást a lakók (avagy bérbeadás esetén a bérlők).

A beszédes nevű Shoe Box lakásról így nyilatkozik a lakást teljesen átalakító, bejrúti Elie Metni, az Eliemetni stúdió alapítúja:

„Bejrútban manapság nehéz megengedhető árú, de mégis minőségi lakást találni, így a méretcsökkentés és a belsőépítészetre fektetett hangsúly egyre trendibb.”

Úgy látjuk, ez a tendencia Budapestre is nagyon jellemő, úgyhogy szerintünk érdemes példát venni erről az aprócska, 15 négyzetméteres lakásról. Hazai viszonylatban nézve egy ilyen kicsi lakásnak a lakáskezelési költsége sem több, mint 10 ezer forint havonta, és teljesen le van vele a gond – így egyszer érdemes nagyon szép lakberendezési és enteriőrmegoldásokba fektetni, azután már biztosan megtérül a pénz!

Még több fotó a csodás kis lakásról:

 

Ez az ukrán lakás olyan, mintha egy 5 csillagos hotel lenne »